Hur går arbetet?

Vi delar in arbetet i olika faser och hittills är det glunkafasen och planeringsfasen.

Glunkafasen handlar om att prata med så många människor som möjligt om våra tankar. Vi har träffat tjänstemän på Familjebostäder och Exploaterings-förvaltningen samt politiker från olika partier, till exempel Emmyly Bönfors (c), Karin Pleijel (mp), Cecilia Dalman Eek Josef Akar och Hilda Andersson från (s). 

Antropologstudenter från Göteborgs Universitet har under hösten 2023 djupintervjuat majbor om deras inställning till odling och våra tankar om ett stadsdelsväxthus. Det som hittills framkommit är att man tycker att våra tankar är intressanta, men kanske då med betoning på social samvaro genom odling.

Utbildningen "odla odlare"

Vi kommer redan under våren 2024 starta utbildning av odlare på gårdarna i Majorna. Vi vänder oss då till de lokala gårdsföreningarna, en i taget. Vi siktar på att genomföra fem utbildningar till en början.

Planeringsfasen handlar om att sammanställa alla intryck från den input som kommit in och börja konkretisera oss. Något som då står klart från tidigare utredningar – och de enkätsvar vi har fått – är att ett stadsdelsväxthus ska stå i anslutning till en kommunal verksamhet, helst en skola. Växthuset ska vara en social odlarhub där människor på olika sätt kan mötas vid egna och andras odlingar, och där det kan hållas utbildningar, lektioner och andra träffar. Fler uppslag kommer säkert under glunkafasen.


Sedan då?

Det finns flera vägar att gå. Dels via motioner, men även via ett Göteborgsförslag till stadens politiker. Kan vi visa att vi är många kommer vi att nå större framgångar på vår väg! Börja med att fylla i vårt kontaktformulär så kontaktar vi dig om det blir aktuellt.