"Det får gärna vara stort och ta plats"
Barbro har bott i Majorna sedan 1970-talet. Då fanns det fortfarande dass på en del gårdar, och det eldades med koks och kol. Underhållet av gårdarna var inte alltid det bästa och tanken att odla i staden var inte alls som nu.
"Det fanns kanske lite blommor på gårdarna, men inte mycket mer. Nu är det många som är odlingsintresserade, särskilt pensionärer och småbarnsfamiljer", säger Barbro som bor på en gård där det finns ett tiotal odlingslådor.
Respons från er som stödjer oss
April 2024
Meddelande: Hej, vilken underbar vision ni har! Jag är med i den 100% och vill gärna glunka. Kanske inte egentligen utifrån Majorna eftersom jag för tillfället bor i Kallebäck och arbetar i Vasa - men här omkring Vasakyrkan där jag arbetar går jag varje dag och sneglar på obrukade grönytor och drömmer om att skapa mötesplatser och gemenskap. Kanske jag och någon entusiast härifrån kunde få komma och inspireras lite av och med er? Jag fick tipset av Stefan Edman och länken till er.
---
Strålande idé!!!
---
Underbart initiativ! Äntligen!
---
Toppenidé!
Jag tar gärna mer info :)
"Alla har sin egen lilla odling, och vi hjälper varandra att vattna om det det behövs, men det skulle vara kul att jobba mer tillsammans."
Ett stadsdelsväxthus kan ha flera funktioner. Vad gör att det skulle bli bra?
"Jag tycker att det vore bra om det ligger nära en skola, så som det presenteras i förslagen. Då kan elever hjälpa till att odla sin egen mat. Helst ska det finnas gemensamma odlingar, och även professionella odlare som man kan köpa av. Och så får det gärna vara stort och ta plats, som ett utflyktsmål om man är nyfiken på odling eller bara vill fika.”
Barbro på sin gård i Majorna, april 2024